Izjava o pristupačnosti

Dom za odrasle osobe Blato nastoji svoje internetske stranice učiniti pristupačnima u skladu sa Zakonom o pristupačnosti internetskih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora („Narodne novine“, broj 17/19; dalje u tekstu: Zakon o pristupačnosti) kojim se prenosi Direktiva (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća od 26. listopada 2016. o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora (SL L 327 od 2. prosinca 2016.)

Ova izjava o pristupačnosti primjenjuje se na internetske stranice na mrežnom mjestu https://dom-blato.hr/

Stupanj usklađenosti

Ove internetske stranice su potpuno u skladu s  Zakonom o pristupačnosti internetskih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora

Priprema ove izjave o pristupačnosti

Ova Izjava pripremljena je dana 27. siječnja 2022. godine prema Predlošku izjave o pristupačnosti koji je u skladu s Direktivom (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora, a utvrđen je Provedbenom odlukom komisije EU 2018/1523 11. listopada 2018.

Za pripremu ove Izjave korištena je metoda samoprocjene koju je proveo Dom za odrasle osobe Blato, uz pomoć i procjenu Udruge osoba s invaliditetom - Vincenca Blato kao i uz automatiziranu provjeru pristupačnosti korištenjem alata za provjeru standarda pristupačnosti po preporuci Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) na temu "Metodologija za razvoj pristupačnog sjedišta weba" WAVE Web Accessibility Evaluation Tool i AChecker koji izdaje Pdfcertifikat o pristupačnosti te ostalim vanjskim procjenama.

Povratne informacije i podaci za kontakt

Povratne informacije koje će se koristiti za obavještavanje Doma za odrasle osobe Blato o eventualnim neusklađenostima te informacije i sadržaje isključene iz područja primjene Direktive, možete dobiti slanjem e-pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., telefonski ili pisanim putem na adresi: Dom za odrasle osobe Blato, 32. Ulica 49 20271 Blato

Postupak praćenja provedbe propisa

Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske je tijelo nadležno za praćenje usklađenosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora sa zahtjevima pristupačnosti i nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti.

U slučaju nezadovoljavajućih odgovora na obavijest ili zahtjev za povratne informacije o pristupačnosti ovim mrežnih stranica, korisnici se mogu obratiti Povjereniku za informiranje telefonom ili putem elektroničke pošte na adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Ispis  
Zatvori